12-05-09

Heerlijke citytrip in een hotel in Brugge, het Venetië van het Noorden!

 

Brugge2

Brugge wordt soms wel eens 'het Venetië van het Noorden' genoemd, zo verteld eeen fier Bruggeling me tijdens mijn kort maar zeer krachtig verblijf in een hotel in Brugge. Hij wist niet dat wel meer steden deze titel hebben meegekregen, maar goed, Brugge verdient ze misschien wel het meest van allemaal! Deze prachtige middeleeuwse stad is een van België's mooiste kroonjuwelen. In geen enkele andere Europese stad is dat unieke gevoel en aanzicht van de Middeleeuwen zo prominent aanwezig als hier in deze stad vlakbij de Noordzee.

Logeren in een hotel in Brugge staat dan ook gelijk aan het nemen van een fikse duik doorheen de geschiedenis, een intrigerende reis in de tijd. Tijdens mijn vakantie in een hotels Bruges leerde ik heel wat. Brugge heeft vandaag de dag een bevolking van ongeveer 45.000 mensen (het oude centrum) en zo'n 120.000 mensen in totaal(centrum samen met de voorsteden). Deze cijfers tonen duidelijk aan dat Brugge geen kleine miniatuurstad is, zoals sommigen soms smalend beweren. Het behoort vandaag nog steeds tot de belangrijkste steden van België. Het is ook de hoofdstad van de Belgische provincie West-Vlaanderen.

 

Brugge3

Veel mensen nemen dagtochten van Brussel naar Brugge, maar er is te veel om hier op te vullen maar 1 dag. Brugge zien zonder minstens één nacht in een hotel Bruges te verblijven, of het nu een goedkoop hotel in Brugge of een van de majestueze luxe hotels in Brugge is, is dan ook niet aan te raden. Je moet hier gewoon langer blijven, de stad heeft zoveel in petto dat ze links laten liggen pure zonde is. Later op de avond, wanneer alle toeristen terug naar hun hôtel Bruges is gegaan, vindt Brugge zijn charme en rust van de oude tijden terug. Brugge is uniek, in die zin dat de gemeente de grootste moeite heeft gedaan om het middeleeuwse karakter te bewaren.

Natuurlijk is niet elke steen in Brugge rechtstreeks uit de Middeleeuwen afkomstig. De 19de-eeuwse neo-gotische stijl is veel meer aanwezig dan men denkt. Vanwege deze 19de eeuwse renovaties omschrijven sommige critici Brugge als een "nep" stad, wat helemaal niet waar is. Amper een paar uur na je aankomst in een Hotel Brügge zul je dit wel merken: de stad is echt en authentiek!

De commentaren zijn gesloten.