18-05-10

Op hotel in Brugge en de Belgische Kust

 

Brugge en de Belgische Kust

brugge7

Van alle "kleinere" steden die ik de afgelopen jaren heb aangedaan in het Vlaamse Land, steekt Brugge er toch duidelijk met kop en schouders bovenuit voor wat betreft gezelligheid. Zowat het hele stadscentrum werd op de UNESCO-lijst voor Werelderfgoed geplaatst, bijna achter iedere straathoek, op ieder plein, ontdek je weer iets prachtigs. De vele musea, de talrijke evenementen, de heerlijke restaurants, de gezellige straatjes en terrasjes, het verbluffend mooie middeleeuwse karakter van deze perfect gerestaureerde stad, dit alles maakt een citytrip voor een weekendje of meer op hotel in Brugge uniek en ongetwijfeld voor herhaling vatbaar! Of je nu een beperkt budget hebt en kiest voor een van de goedkope hotels in Brugge of je je daarentegen voluit laat gaan in een luxe hotel in Brugge, feit blijft dat je je trip naar Brugge hoe dan ook niet zult beklagen. Je komt ogen en oren tekort om de schoonheid van de Westvlaamse hoofdstad in je op te nemen!

blankenberge8

Ook een weekendje Antwerpen is altijd meegenomen, net als een verblijf van een paar dagen en nachten op hotel in Blankenberge. Vlaanderen telt zovele mooie plekjes, onmogelijk ze allemaal op te sommen.

Zonet interessant nieuws gekregen: ik mag van mijn baas in zijn plaats op weekend naar een luxe hotel Belgische kust, hij had hotelspecials gekregen van een bevriende organisatie maar kan tot zijn spijt zelf niet gaan, dus stuurt hij maar een van z'n trouwste werknemers! Joepie, mijn vriendin zal tevreden zijn! Ik weet nog niet wat het wordt, waar we aan de Belgische Kust zullen verblijven, het kan gaan van hotels La Panne in het uiterste westen tot hotels in Knokke in het oosten. Zolang het maar geen goedkoop hotel kust is, ben ik al lang tevreden!

Ik hou zeker van kleinere steden, maar een citytrip naar een grote hoofdstad is natuurlijk ook altijd leuk! Een verblijf van een paar dagen op hotels Londen bijvoorbeeld, ik zou het iedereen aanraden eens te doen!

 

08-07-09

Ongelooflijk geamuseerd in dat hotel in Bordeaux!

Bordeaux is voorbeeldig dankzij de eenheid van de stedelijke en architectonische expressie. Deze architectuur is de klassieke en neoklassieke en met bijna geen stilistische veranderingen voor meer dan twee eeuwen. Tijdens mijn vakantie in een hotels in Bordeaux deed ik niets liever dan me verdiepen in de plaatselijke architectuur. Bordeaux heeft bijna 350 gebouwen die als historische monumenten staan geclassificeerd, waaronder 3 religieuze Werelderfgoed gebouwen, sinds 1998 bovendien onderdeel van de route naar Santiago de Compostela door Frankrijk. Een medegast in mijn hôtel Bordeaux was trouwens onderweg naar dit wereldberoemde bedevaartsoord.; De originaliteit van de aanpak van Bordeaux ligt in de omvang van het gerubriceerde gebied. Bordeaux is de grootste stedelijke agglomeratie die een dergelijke grote en complexe omgeving op een schitterende manier heeft aangepakt voor stadsvernieuwing.

In de wijk waarin mijn hotel in Bordeaux lag, waren de sporen hiervan schering en inslag. Overal zag je de mooie resultaten van een paar decennia inspanning. De ingedeelde zone komt ongeveerd overeen met de binnenkant van de boulevards, tot en met de Garonne. Het strekt zich uit over 1.810 hectare, of zowat bijna de helft van de stadsoppervlakte. Bovendien is de stad van Bordeaux als geheel, het gebied buiten de boulevards en omliggende gemeenten ingedeeld bij het zogenaamde erfgoedgevoelig gebied, een goede zaak eigenlijk. Het feit dat vele zaken worden vermeld op de Wereld Erfgoed Lijst heeft een zeer gunstig effect op het toerisme in Bordeaux. Steeds meer mensen wagen een citytrip naar de wijnhoofdstad en verblijven minstens een paar dagen in een hôtel à Bordeaux. Het is een extra troef voor de culturele en economische aantrekkingskracht van deze stad en omgeving. Je hoeft dus geen wijnkenner te zijn om je eens in de unieke sfeer van een Bordeaux hotel onder te dompelen!

04-06-09

Logeren in een hoofdstad: hotels in Brussel

 

brussel4

Ik had nog nooit in een hotel in Brussel centrum overnacht en ik had er eerlijk gezegd niet zo'n goed oog in. Toch moet ik toegeven dat ik enorm verrast was door de charmes van onze hoofdstad, ik wist niet dat ze zoveel moois in petto had. Brussel is meer dan 1000 jaar oud, de hoofdstad van België en tevens het administratieve centrum van de Europese Unie. Brussel wordt sterk getypeerd door het naast elkaar bestaan van de Franse en de Vlaamse cultuur, maar tegenwoordig is de aanwezigheid van tientallen verschillende nationaliteiten veel belangrijker voor de sfeer van de stad geworden. De stad smaakt erg kosmopolitisch en bijzonder veelzijdig. De levendige sfeer van Brussel wordt nog versterkt door de schilderachtige middeleeuwse straatjes, levendige pleinen, mooie boulevards, indrukwekkende monumenten, ruime parken, gezellige cafes, interessante restaurants en een actief cultureel leven. Mijn goedkoop hotel in Brussel was gelegen in één van de mooiste wijken in de stad, ik had er meteen toegang tot de allerbeste plekjes. Brussel is de tweetalige hoofdstad van België (officieel althans). Dit betekent dat zowel het Frans en het Nederlands de officiële talen van de stad zijn. Straatnamen bijvoorbeeld worden nog steeds in deze twee talen weergegeven. Bovendien is het een kosmopolitische stad waar veel verschillende culturen samenleven en waar verschillende talen kunnen worden gehoord op elke straathoek.

 

brussel5

Ik liep amper een paar honderd meter uit de voordeur van mijn hôtel Bruxelles centre en had naar schatting tien, vijftien verschillende nationaliteiten gekruist, enorm intrigerende ervaring vond ik dat, zeker als je uit een West-Vlaams boerendorp afkomstig bent. Dezelfde variëteit en contrasten zijn ook terug te vinden in de verschillende architectonische stijlen in Brussel, de voormalige hoofdstad van het middeleeuwse hertogdom Brabant. Alleen al in de straat waar mijn hôtel à Bruxelles lag, spotte ik zo'n vijf verschillende bouwstijlen. Gotische kathedralen en kerken liggen naast - en soms in schril contrast met - gracieuze klassieke gevels, zoals de gebouwen rondom het Koningsplein, of de prachtige art nouveau en art deco-huizen. Het hart van Brussel en de plaats om te beginnen met het leren kennen van de stad is natuurlijk de werelberoemde Grote Markt. Dit historische marktplein met de prachtige gildenhuizen en de indrukwekkende schoonheid van het gotische stadhuis, wordt alom beschouwd als een van de mooiste pleinen in Europa. Heel wat mensen kiezen dan ook voor een hotel in Brüssel in de buurt hiervan, hoewel dit natuurlijk bij de duurdere hotels Brussels centre zijn. Goedkoper logeren doe je dus makkelijker een beetje verder weg van het historische centrum.

12-05-09

Heerlijke citytrip in een hotel in Brugge, het Venetië van het Noorden!

 

Brugge2

Brugge wordt soms wel eens 'het Venetië van het Noorden' genoemd, zo verteld eeen fier Bruggeling me tijdens mijn kort maar zeer krachtig verblijf in een hotel in Brugge. Hij wist niet dat wel meer steden deze titel hebben meegekregen, maar goed, Brugge verdient ze misschien wel het meest van allemaal! Deze prachtige middeleeuwse stad is een van België's mooiste kroonjuwelen. In geen enkele andere Europese stad is dat unieke gevoel en aanzicht van de Middeleeuwen zo prominent aanwezig als hier in deze stad vlakbij de Noordzee.

Logeren in een hotel in Brugge staat dan ook gelijk aan het nemen van een fikse duik doorheen de geschiedenis, een intrigerende reis in de tijd. Tijdens mijn vakantie in een hotels Bruges leerde ik heel wat. Brugge heeft vandaag de dag een bevolking van ongeveer 45.000 mensen (het oude centrum) en zo'n 120.000 mensen in totaal(centrum samen met de voorsteden). Deze cijfers tonen duidelijk aan dat Brugge geen kleine miniatuurstad is, zoals sommigen soms smalend beweren. Het behoort vandaag nog steeds tot de belangrijkste steden van België. Het is ook de hoofdstad van de Belgische provincie West-Vlaanderen.

 

Brugge3

Veel mensen nemen dagtochten van Brussel naar Brugge, maar er is te veel om hier op te vullen maar 1 dag. Brugge zien zonder minstens één nacht in een hotel Bruges te verblijven, of het nu een goedkoop hotel in Brugge of een van de majestueze luxe hotels in Brugge is, is dan ook niet aan te raden. Je moet hier gewoon langer blijven, de stad heeft zoveel in petto dat ze links laten liggen pure zonde is. Later op de avond, wanneer alle toeristen terug naar hun hôtel Bruges is gegaan, vindt Brugge zijn charme en rust van de oude tijden terug. Brugge is uniek, in die zin dat de gemeente de grootste moeite heeft gedaan om het middeleeuwse karakter te bewaren.

Natuurlijk is niet elke steen in Brugge rechtstreeks uit de Middeleeuwen afkomstig. De 19de-eeuwse neo-gotische stijl is veel meer aanwezig dan men denkt. Vanwege deze 19de eeuwse renovaties omschrijven sommige critici Brugge als een "nep" stad, wat helemaal niet waar is. Amper een paar uur na je aankomst in een Hotel Brügge zul je dit wel merken: de stad is echt en authentiek!

06-02-09

Reisblogs

Op zoek naar een interessante site waar je zelf je reisblog kunt maken en iedereen kan laten delen in je reiservaringen? Wil je lezen hoe anderen het ervan afgebracht hebben in hun hotel Brugge, een hotel Antwerpen, of een hotel Amsterdam of zelf een leuke reisblog maken? Geen probleem, een reisblog maken of lezen doe je hier.

16:18 Gepost door sigmund in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: reisblog, reisblogs, reisblog maken |  Facebook |

Vlaanderen's verborgen pareltjes van west naar oost

Wie aan Vlaanderen en citytrips denkt, zal zich spontaan denken aan hotels Brugge, hotels Gent of aan Antwerp hotels. Toch kent dit klein streepje land, kruispunt van Germaanse en Romaanse cultuur, heel wat verborgen pareltjes. Dorpen en steden waar relatief weinig toeristen zich wagen komen maar eenmaal ontdekt, velen terugkomen! Een overzichtje

15:10 Gepost door sigmund in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, hotels, overnachten, citytrip |  Facebook |

Van De Panne tot Middelkerke

De Panne_Ambassador

De Belgische westkust mag dan al minder volk lokken dan de meer bekende badsteden aan de oostkust (oostende, knokke, blankenberge,...) maar dit betekent niet dat wie een hotel kust zoekt, er niet aan zijn trekken komt. Een paar jaar geleden verbleef ik in een Hotel in De Panne, meer bepaald in Hotel Ambassador, met een zeer stijlvolle lounge en een huiselijke intieme sfeer. Ook wat verder naar het oosten bieden hotels in De Haan-Wenduine tal van mogelijkheden, of je nu alleen bent of er met de ganse familie op uit wil. Ikzelf heb eens een paar dagen bijzonder rustige dagen beleefd in het Hotel Escapade, simpelweg fantastisch! Een van de meest familiegerichte badplaatsen met heel wat ontspanningsmogelijkheden is natuurlijk Middelkerke, dus wie met z'n vrouw en kindjes een verblijf wil boeken in een Hotel in Middelkerke zal niet lang hoeven te zoeken. Ikzelf kon met mijn gezin vorige zomer genieten van een erg gezellige familiale service in Hotel Excelsior.

15:08 Gepost door sigmund in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: hotel, hotels, de panne, middelkerke, logeren |  Facebook |